¿Qui paga les humitats per condensació?

Consells, Humitats, Tractaments

En el nostre anterior article parlem sobre com afrontar les humitats del teu pis de lloguer.

Quan la humitat vingui de l’exterior (capil·laritat o filtració), queda molt clar que la solució al problema passa per la comunitat de veïns, però en el cas de la humitat per condensació… Qui ha de fer-se càrrec?

Si estàs seguint tots els consells que et vam donar, però el teu problema no ha desaparegut, pot ser que la causa sigui estructural i per tant, com en els casos anteriors, hauràs d’informar la propietat i la solució l’ha de donar la comunitat de veïns.

Què és un pont tèrmic?

Avui dia, quan lloguem o comprem un immoble, se’ns informa de la seva certificació energètica. Un dels factors que influeixen negativament sobre aquesta eficiència són els famosos ponts tèrmics.

Un pont tèrmic és una zona puntual o lineal de l’envolupant d’un edifici en la qual es trenca la superfície aïllant, causant així pèrdues de calor importants en un habitatge.

Es tracta, simplement, de les diferents capacitats de resistència tèrmica que hi ha entre els materials que connecten l’exterior i interior de l’habitatge.

Per exemple, en una finestra, el vidre té menor conductivitat que el marc d’alumini per què aquest té major pèrdua de calor a l’hivern. Aquest contrast podria ser el punt on es condensi la humitat.

De tota manera, si solucionem aquest problema instal·lant finestres amb trencament de pont tèrmic, l’excés d’humitat relativa a l’habitatge seguirà igual. Potser la humitat se situa llavors en el següent punt fred de l’habitatge: les parets de façana.

On pot haver-hi fugides de calor a casa?

  • Marcs de ferro o alumini que, a més, no són de doble cristall.
  • Calaix de la persiana.
  • Buits per a col·locar radiadors sense que sobresurtin.
  • Sòl proper a la façana exterior (el cant del forjat travessa la façana).

La humitat provoca pèrdua de confort, és antiestètica i porta problemes de salut associats.

L’aïllament tèrmic és la solució a la humitat?

Per a evitar despeses innecessàries que no asseguren la solució al problema, el millor és consultar a un professional.

La humitat per condensació sol deure’s a una combinació de diverses causes. En Hydrotec et donarem el diagnòstic i la solució.

Rebràs un tracte personalitzat i professional, ja siguis constructor, aparellador, arquitecte o particular.

Crida’ns o contacta amb nosaltres i t’informem sense compromís.

Notícies relacionades

Contacte

Demana ara el teu pressupost sense compromís