Quines són les humitats per filtració i com poden afectar el meu habitatge?

Humitats, Tractaments

Hi ha diferents tipus d’humitats que se solen manifestar en les estades de la nostra llar: les més comunes són les generades per condensació, per capil·laritat i per filtració. Avui a Hydrotec ens centrarem en les humitats per filtració i en les afectacions que pot tenir el teu habitatge en cas que apareguin.

Les humitats per filtració són un tipus d’humitats que es produeixen per la transferència d’humitat de terra exterior als murs o parets de l’habitatge. Això sol passar a causa d’una deficient impermeabilització de l’estructura de la casa o una falta de drenatge.

Aquestes humitats se solen presentar principalment en murs enterrats totalment o parcialment, com pot ser els soterranis, els pàrquings o els baixos.

I quins són els efectes més comuns?

  • Deteriorament de les parets i l’estructura

Una de les principals conseqüències de les humitats per filtració és la debilitació de l’estructura de la casa, a causa que els murs es veuen afectats per una sobrecàrrega d’humitat. L’aparició de taques de salnitre i floridura a les parets són els símptomes habituals quan hi ha filtracions d’aigua al voltant de l’habitatge.

  • Sensació de fred

La filtració de la humitat a les parets, a més de deteriorar l’estructura de la casa, pot suposar un augment de la sensació de fred a les diferents estances i l’aparició de gèrmens nocius i fongs. Això és perquè la humitat relativa, la qual hauria de mantenir entre un 50 i un 60%, supera els índexs recomanats. A causa d’això, a part de tenir conseqüències directes en la nostra salut, també pot comportar un increment en la factura de la calefacció.

  • Deteriorament de la instal·lació elèctrica

Tal com hem explicat, les humitats estructurals d’un habitatge poden provocar greus afectacions a diferents nivells.

Les humitats per filtració en concret, pel fet que l’aigua és un perfecte conductor, poden generar errors en el cablejat elèctric a l’penetrar entre murs i parets. Les conseqüències més habituals són curtcircuits i baixades de tensió. Les dues problemàtiques poden anar a més, el que pot comportar la necessitat de la substitució íntegra de tota la connexió elèctrica de la casa.

A Hydrotec som experts en solucionar els problemes causats per les humitats per filtració. En cas de detectar aquesta tipologia d’humitat en la teva llar, contacta amb nosaltres i t’assessorarem sense cap compromís.

Notícies relacionades

Contacte

Demana ara el teu pressupost sense compromís