Floridura negra a les parets. Compte!, podries estar posant-te en perill

Humitats, Sin categorizar, Tractaments

La floridura de les parets s’associa sempre a l’aparició d’humitats, però existeixen diversos tipus de fongs i no tots són igual de nocius per a la salut. Avui a l’article et parlem de la floridura negra una de les quals té pitjor reputació i et diem per què s’ha guanyat aquesta fama.

 

Què és la floridura negra o floridura tòxica

El fong que la provoca pertany al gènere els Stachybotrys d’aprox. 50 espècies de fongs de reproducció asexuada que habiten normalment en materials rics en cel·lulosa.

D’aquests, els que provoquen el que anomenem comunament com floridura negra o floridura tòxica, són lesespècies: S. chartarum o S. atra, i S. chlorohalonata. Normalment, l’aparició d’aquests fongs s’associa a les humitats i a una baixa qualitat de l’aire en interiors.

Podem trobar floridura negra o tòxica generalment en edificis: sostres, finestres, parets i interiors d’armari. El seu color és fosc, però el seu to pot variar, podent mostrar-se en color verd fosc, groc, marró o negre.

 

Per què és perillós tenir-ne

Com cal deduir pel seu nom, aquesta floridura genera una micotoxina que pot produir símptomes més o menys greus depenent de factors com el temps d’exposició a les espores, així com de la quantitat inhalada d’aquestes.

Altres factors de caràcter personal com ara: patologies prèvies, asmes, al·lèrgies, sensibilitats, persones d’edat avançada o nens també poden afectar directament sobre els efectes de la floridura negra sobre la salut. Enumerem les reaccions més comunes ordenant-les de lleus a greus.

 • Irritació d’ulls i mucoses
 • Erupcions cutànies
 • Cefalees
 • Sagnat de nas
 • Sinusitis
 • Febre
 • Fatiga crònica
 • Tos crònica
 • Pneumònia
 • Nàusees i vòmits
 • Hemorràgia pulmonar

Com acabar amb la floridura negra o floridura tòxica

Encara que és difícil de determinar sense l’ajuda d’un expert en humitats, l’aparició de floridura negra se sol deure a la presència d’humitat per condensació. En aquest sentit, ens ajudarà tenir una correcta ventilació i higiene en totes les habitacions.

No obstant això, NO et recomanem que recorris a remeis casolans de neteja, ja que, a més que la humitat tornarà a sortir si no s’elimina la causa que l’origina, poses en risc la teva salut en exposar-te a la micotoxina que produeixen les espores.

Ingerida, la floridura negra pot causar, a més, micotoxicosis (intoxicació per floridura).

Hydrotec som experts en el tractament i eliminació d’humitats per condensació, filtració i capil·laritat.

La visita del nostre especialista et revelarà que causa la presència d’humitat en la teva llar i encertarà la solució definitiva al problema.

Truca’ns. T’ajudem a gaudir d’una llar lliure d’humitats i cuidem així la salut de qui o els qui més t’importen.

Notícies relacionades

Contacte

Demana ara el teu pressupost sense compromís