Humitats al bany. Com evitar-les?

Consells, Humitats, Sin categorizar

Les humitats al bany acostumen a ser una cosa molt habitual, però poden arribar a convertir-se en un malson perjudicial per a la salut. Això és pel fet que en dutxar-nos alliberem humitat a l’aire que, en entrar en contacte amb una superfície freda, fa que es formin gotes en llocs com els miralls o les finestres. Com més alta és la temperatura de l’aigua, més humitat pot contenir l’aire i més possibilitats que es formi la condensació.

A més de formar-se floridura a les parets, aquesta condensació pot arribar a produir danys als mobles del bany. Per a evitar les humitats en el bany, des d’Hydrotec et presentem els següents consells:

Com prevenir la condensació al bany?

A pesar que cada bany és diferent (sistemes de ventilació propis, etc), aquests consells t’ajudaran a prevenir humitats en aquesta zona de l’habitatge.

Correcta ventilació

Obre les finestres durant mitja hora després de fer-te una dutxa. Si el bany té finestres, obre-les immediatament després i si són de vidre és recomanable situar una finestra de doble cristall, ja que les que tenen només un són més fredes i, per tant, tenen més probabilitats d’atreure condensació.

Netejar les superfícies a fons

Neteja i seca les superfícies del bany amb una tovallola després d’utilitzar-lo, especialment els vidres i les finestres. També és important assecar bé el lavabo i el vàter, i realitzar una neteja a fons una vegada per setmana.

humedades en el baño

Utilitza un deshumidificador

Mantingues encès el deshumidificador mentre et dutxes, d’aquesta forma baixaran notablement els nivells de condensació.

Miralls desmontables

Utilitza miralls desmuntables equipats amb coixinets tèrmics. Aquests dispositius mantenen calent la superfície del mirall, per la qual cosa no hi ha possibilitat que es formi condensació, ja que requereixen una superfície freda. Costen més que un mirall mitjà, però poden resultar molt útils.

Utilitza pintura anticondensació

Una altra idea és pintar el sostre de la teva dutxa o bany amb un tipus especial de pintura anticondensació. Serà costós però menys probable que el teu bany desenvolupi floridura.

Revisa la silicona de les rajoles del bany

Les juntes de les rajoles són un focus d’entrada de floridura, per això és important revisar-les cada cert temps per a evitar filtracions d’aigua en les rajoles. Revisa amb especial atenció les rajoles de la banyera. A més d’antiestètic resulta antihigiènic.

Si després de realitzar aquestes accions les humitats del teu bany no desapareixen del tot, a Hydrotec sabem com solucionar problemes d’humitats per condensació en un habitatge. Contacta amb nosaltres.

Notícies relacionades

Contacte

Demana ara el teu pressupost sense compromís