Què és i com funciona l’electroosmosi sense fil

Humitats, Sin categorizar, Tractaments

Estudiando ciencia | Qué es la electroósmosis inalámbrica | Hydrotec

Ens trobem que a vegades ens pregunten per l’electroosmosi o l’electrofísica sense fil, què és el mateix. I sobre la seva eficàcia com a tractament per a acabar amb les humitats en les parets. En l’article et diem quina és la nostra opinió i per què no hauries de gastar diners de forma poc eficient.

Què és l’electroosmosi

L’electroosmosi és una tècnica que es va descobrir fa uns dos-cents anys. Consisteix en la col·locació d’elèctrodes a l’interior dels murs. Aquests, mitjançant impulsos elèctrics, busquen invertir el sentit ascendent de les molècules de l’aigua.

A priori podria sonar bé, però analitzem més a fons.

Si fas una cerca a internet la paraula, el primer que veuràs és que ni tan sols està en Wikipedia en castellà, i en català descobriràs una descripció molt breu. En anglès, no obstant això, sí que trobem una entrada…

Com funciona l’electroosmosi, o electrofísica sense fil

Sembla que Ferdinand Friedrich Reuss (1778- 1852) va presentar la tècnica en una conferència inèdita davant la Societat Física i Metgessa de Moscou.

Allí, va demostrar que es podia fer que l’aigua fluís a través d’un tap d’argila aplicant un voltatge elèctric. L’argila està composta de partícules de sílice i altres minerals molt compactes, i l’aigua flueix a través dels estrets espais entre aquestes partícules, tal com ho faria a través d’un estret tub de vidre. Qualsevol combinació d’un electròlit (un fluid que conté ions dissolts) i un sòlid aïllant generaria un flux electroosmòtic, encara que per a aigua/sílice l’efecte era més notori.

Així i tot, les velocitats de flux solien ser d’uns pocs mil·límetres per segon.

És eficaç com a tractament contra la humitat de les nostres parets?

Si has llegit fins aquí, possiblement ja has extret les teves pròpies conclusions.

És cert que la física facilita el moviment de l’aigua per electroosmosi. Però hem de comptar que els materials de construcció utilitzats en la teva paret potser no són idonis per a això. A més, la velocitat de moviment és molt lenta, i existeix pressió en sentit contrari (produïda de manera natural) que encara podria alentir més el procés. El mur no arribaria, probablement mai, a assecar-se del tot.

Tot això ja fa que obsevem que no és una tècnica eficaç. A més, el tractament, en realitat, només podria aplicar-se en el cas d’humitats per capil·laritat. Si trobes empreses que l’ofereixen per a algun altre tipus directament estan estafant.

Si a això sumem que perquè el tractament sigui realment definitiu i durador cal assecar completament o sanejar els murs, la nostra conclusió és que no hauries de perdre temps i diners amb una tècnica obsoleta i ineficaç.

Hydrotec el tractament definitiu contra les humitats

Hydrotec per a acabar amb la humitat per capil·laritat utilitzem injeccions de resina o gel. La solució consisteix a impermeabilitzar els murs afectats i detenir així l’ascens de l’aigua.

El procés ofereix una rehabilitació immediata després de la impermeabilització si a més apliquem morter macroporós (draining), que permet la transpiració de la humitat residual.

Aposta pel segur. Portem des de 1988 lliurant llars de la humitat i els nostres tractaments tenen garantia de 30 anys.

Parlem?

Notícies relacionades

Contacte

Demana ara el teu pressupost sense compromís