Què fer per evitar les humitats a la cuina?

Consells, Humitats, Sin categorizar, Tractaments

Hydrotec no volem que les humitats afectin la teva salut i la dels teus. És per això que en el post d’avui et donarem alguns tips per a evitar les humitats en la cuina, un lloc on manipulem els aliments i un lloc on la higiene és essencial.

La cuina és una de les zones que més utilitzem diàriament i si ets el xef de la casa segur que t’hauràs adonat que cuinar és una de les activitats que més vapor d’aigua genera.

Alguns senyals inequívocs de l’aparició d’humitat són les gotes d’aigua que es generen al taulell o el baf en els cristalls de les finestres de la cuina per l’acumulació de vapor.

 

Què causa humitats a la cuina?

Quan la humitat de la teva cuina es manté en un nivell molt alt durant molt de temps, el vapor d’aigua que es condensa en parets, sostre i cristalls pot afavorir l’aparició de floridura i taques d’humitat en les juntes de l’enrajolat i en les diferents superfícies i mobiliari que estan prop dels focus d’humitat.

La cuina, igual que el bany, és una zona de la casa propensa a l’aparició d’humitat per condensació. Aquest tipus d’humitat ve derivada per una producció excessiva d’humitat, la falta de ventilació de l’habitació o també per l’alt contrast tèrmic. Cadascuna d’aquestes causes poden veure’s alterades segons l’època de l’any, ja que les temperatures van variant segons l’estació en la qual ens trobem.

 

Aparició de floridura: un senyal clar d’humitat

La floridura és un fong que sol aparèixer en espais mal ventilats, amb poca lluminositat i en llocs humits, l’ambient idoni perquè aquest microbi es reprodueixi. No és només comú en la cuina, també ho podem trobar en el bany, prop de canonades d’aigua o en les parets pròximes a ventiladors o calefactors.

La seva capacitat de reproducció és molt alta si es reuneixen les condicions que hem comentat. Això significa que, en espais amb humitat per condensació com la cuina, poden afavorir l’aparició d’aquest fong, ja que s’expandeix a través d’espores que queden suspeses en l’aire de l’habitació.

Existeixen tota mena d’efectes perjudicials per a la salut derivats de l‘exposició a les espores de la floridura. Aquestes poden provocar dificultats per a respirar com a congestió nasal o asma, irritació dels ulls, al·lèrgies i una afectació directa al sistema immunitari.

 

Què podem fer per a prevenir la humitat a la cuina?

El primer consell que volem donar-vos des de Hydrotec és que no us espereu que apareguin les problemàtiques derivades de la humitat per condensació com l’aparició de floridura i us avanceu a elles. Dit això, us donarem 3 solucions possibles:

  1. Instal·lació d’un sistema de ventilació mecànica per insuflació: Existeixen diversos models adaptats a les necessitats de cada habitatge. El seu funcionament és senzill: recull aire de l’exterior per a insuflar-lo a l’interior. D’aquesta manera s’aconsegueix que l’aire estigui en constant moviment per a frenar la condensació i aconseguir el confort tèrmic.
  2. Optimitzar la impermeabilització de l’estada: revisar l’estat d’aïllament és una altra de les possibles solucions per a prevenir les humitats. La inexistència o el mal estat de la impermeabilització de la cuina pot implicar tots els problemes d’humitats que hem comentat.
  3. Sempre que cuinem, usar la campana extractora: finalment, i no per això menys important, usar la campana extractora facilita l’eliminació d’humitat derivada dels vapors generats en cuinar.

 

Hydrotec fa més de 25 anys que apliquem solucions definitives als problemes derivats de les humitats a la llar. El nostre equip d’experts estarà encantat d’avaluar les diferents habitacions del teu habitatge a la recerca d’humitats. Truca ara i no deixis que la humitat afecti la teva qualitat de vida i a la dels teus.

 

 

 

Notícies relacionades

Contacte

Demana ara el teu pressupost sense compromís