Consells per combatre la humitat a l’hivern

Consells, Humitats, Tractaments

L’època hivernal és sinònim de fred. En l’inici d’aquest any 2021 estem notant, més que mai, les conseqüències de les baixes temperatures. El problema arriba quan la nostra casa o oficina no estan ben aïllades, el que afavoreix l’aparició d’humitats.

En el post d’avui volem donar-te alguns consells perquè aquesta situació no arribi a produir-se. Però, no et preocupis, perquè si ja fos tard, pots contactar amb empreses com la nostra, amb més de 25 anys d’experiència en el tractament de tot tipus de humitats.

Què hauries de fer?

  • Ventila espais i evita que es produeixi humitat per condensació. Això, a més, ja ho hem de fer per evitar l’exposició al Covid-19, com et vam explicar en un post anterior.
  • Controla que la temperatura interior sigui la recomanada, ni molt freda ni massa elevada. A l’hivern, la temperatura ideal és de 21ºC.
  • Aïlla les parets amb materials aïllants (pladur, càmeres d’aire intermèdies, pintura tèrmica). La impermeabilització t’ evitarà problemes futurs amb les humitats.
  • Utilitza productes de neteja específics contra la floridura (vinagre, lleixiu, alcohol o productes específics de venda en supermercats).
  • Si t’agraden les plantes, escull aquelles que absorbeixin la humitat: lliri de la pau, palmera bambú, falguera babilònic, heura, entre d’altres.

Per què un deshumidificador no és la solució

Quan patim problemes d’humitat a casa, el primer que pensem és en utilitzar un deshumidificador – aquest petit aparell electrònic que recull l’aire humit d’una habitació amb elevats índexs d’humitat, i elimina part de l’aigua que conté. Així doncs, la funció bàsica de l’deshumidificador és reduir la humitat ambiental fins al 50% -65% que recomanen els experts.

Però, encara que notem que hi ha un ambient més sec, la humitat no arriba a desaparèixer. L’origen no ha estat tractat, de manera que la humitat seguirà estant en parets i murs. Mentre el dispositiu estigui funcionant, la humitat es veurà reduïda, però pel que fa deixem fora a el dispositiu o el desconnectem, tornaran a pujar els índexs d’humitat.

Un altre desavantatge de l’deshumidificador és l’alt nivell de soroll, això exigeix ​​que en les hores més crítiques de formació de la condensació (nit) hàgim de desconnectar l’aparell.

Aquí te t’expliquem més detalladament per què no és la millor solució a mitjà i llarg termini.

Llocs crítics

El bany és una de les zones de la casa amb un alt índex d’humitat. Per millorar la seva ventilació en Hydrotec recomanem instal·lar un extractor d’aire. Altres espais on solen aparèixer problemes d’humitat són la cuina, els soterranis i pàrquings. Tant la ventilació natural com la instal·lació d’extractors d’aire també són solucions òptimes per a aquests espais. Si el problema persisteix, hi ha tot tipus de tractaments hidròfugs per evitar l’acumulació excessiva d’humitat a la llar.

L’augment del nivell d’humitat ambiental a l’interior d’una casa sol manifestar-se amb una sensació de xafogor constant, dificultats per refrigerar de forma natural les estances i l’aparició de taques fosques a les parets, entre altres conseqüències comuns.

A Hydrotec , com a especialistes en el control d’humitats, podem encarregar-nos del teu cas per buscar l’origen de el problema. Els nostres tècnics s’ocuparan d’avaluar les diferents afectacions per trobar la solució que millor s’adapti al teu habitatge. ¡Contacta amb nosaltres sense compromis!

Notícies relacionades

Contacte

Demana ara el teu pressupost sense compromís