El risc de les humitats en un soterrani

Humitats, Tractaments

Les humitats en soterranis i semisoterranis, a més de posar en risc l’estructura d’un edifici, afecten la salut de les persones. Sobretot, quan són espais habilitats per a viure-hi. Aquesta tendència a l’alça en les ciutats, ens obliga a estar atents a l’aparició de probables humitats.

Els soterranis són llocs molt propensos a aquest tipus de problemes, per la seva ubicació per sota de el nivell de la terra. A més de la filtració en si, ens trobarem l’olor a humitat, corrents d’aigua que puguin entrar per alguna de les esquerdes o les taques a les parets.

Soterranis, llocs propensos a les humitats

Els soterranis dels habitatges estan construïts amb freqüència de tal manera que hi ha terra humida a l’altre costat dels seus murs. Si l’aïllament de l’edifici no és el correcte, l’aigua es filtra a través dels materials de construcció i passa a l’interior de l’edifici.

En els soterranis, la majoria d’humitats es produeixen per filtració, perquè hi ha aigua que entra de l’exterior des del subsòl. La causa sol ser una mala impermeabilització o la manca d’aïllament.

La humitat per filtració es produeix per la transferència de terra exterior a el mur o paret de l’habitatge, per falta de drenatge o per deficient impermeabilització. Aquest tipus d’humitat es troba en murs que estan enterrats totalment o parcialment, com és l’exemple d’un semisoterrani o soterrani. Els efectes d’aquest tipus d’humitat porta a la deterioració en les parets, a una major sensació de fred, al bombament del revestiment ceràmic i el mobiliari florit.

Relacionats amb les filtracions, pot haver-hi problemes de capil·laritat, ja que l’aigua pot anar estenent-se pels elements estructurals gràcies a la porositat dels materials de construcció que fan que l’aigua es vagi transmetent a través d’ells i acabi a l’interior del soterrani. En edificacions més antigues i res permeabilitzades, el problema s’agreuja.

Un problema de salud

Las humedades van más allá del problema estético. Afectan tanto a la estructura del edificio como a la salud de las personas. El agua provoca un desgaste acelerado de los materiales de construcción y esto puede suponer un serio peligro para la resistencia estructural del edificio.

Además, un ambiente con humedades muy marcadas es el lugar favorito para la reproducción de bacterias, hongos o ácaros que generan problemas respiratorios y de alergia.

Por los graves problemas que conlleva en la salud de las personas, hay que estar atentos a su aparición y no aplazar la solución.

  • si se produce por filtración o por capilarización
  • si el origen de la humedad está en el interior o en el exterior del edificio
  • si la humedad va acompañada de manchas y olores

Des d’Hydrotec, t’assessorem per solucionar de forma definitiva qualsevol problema d’humitat que pugui afectar el teu habitatge, oficina, garatge o qualsevol local.
Els nostres tècnics analitzaran l’origen del problema per així poder determinar quin tractament és el més adequat per a tu. Depenent del tipus d’humitat que es detecti al teu habitatge o traster, optarem per un tractament o un altre.

Viure en aquestes condicions no és gens recomanable, a més d’altres problemes associats com la falta de ventilació, les olors o les taques. Davant aquest problema, nosaltres tenim la solució. Des Hydrotec, com a especialistes en el control d’humitats, t’oferim diferents serveis per posar-li solució. No dubtis a posar-te en contacte amb nosaltres.

Notícies relacionades

Contacte

Demana ara el teu pressupost sense compromís