Les malalties que pot generar viure en un entorn d’humitat

Humitats, Tractaments

Una casa malalta, és una família malalta. Sembla una frase tremebunda, però lamentablement, pot ser així. I el pitjor és que moltes vegades no li solem donar la importància que mereix.

Quan detectem humitat a casa, no només hem de veure aquí un problema estètic. Tenir humitat és més important del que pot semblar a primera vista, perquè afecta la salut dels integrants de la llar.

A Hydrotec et parlem avui sobre algunes malalties que pot causar tenir humitat en l’entorn que vivim. 

Problemes respiratoris

La humitat és un problema que pot afectar tots els habitants de la casa, sense distinció, en major o menor mesura. Els diversos problemes respiratoris inclouen al·lèrgies, asma i fins i tot malalties pulmonars. Els ancians, nens i embarassades solen ser els més perjudicats.

L’Organització Mundial de la Salut ja ha mostrat la seva preocupació per aquest tema a través de nombrosos informes realitzats. Tant un excés d’humitat com de floridura representen una amenaça per a la salut, facilitant la proliferació de malalties com la rinitis al·lèrgica i l’asma.

Problemes a les articulacions

El fred i la humitat també poden provocar també malalties reumàtiques, dolors als ossos i articulacions. Tant dins de les articulacions com en els tendons tenim uns receptors sensorials anomenats els barorreceptors, molt sensibles als canvis en la pressió de l’aire. Quan la pressió atmosfèrica baixa, s’activen aquestes cèl·lules nervioses, causant dolor articular. Les persones amb artritis o artrosi són les que més ho pateixen.

Floridures i àcars

Hi ha microorganismes que creixen en les zones amb més humitat, com són els àcars i la floridura.

La floridura és un organisme viu que produeix espores que vénen transportades per l’aire. Tenir floridura a casa nostra pot causar reaccions al·lèrgiques. Algunes persones són al·lèrgiques a aquestes espores. Els signes d’al·lèrgia són: picors als ulls, llagrimeig constant, congestió nasal, irritació de gola i fins i tot mal de cap.

Els àcars incrementen el risc de patir malalties respiratòries. Per exemple, són un desencadenant comú de l’asma en els nadons. També contribueixen a l’aparició de rinitis al·lèrgica i conjuntivitis i, a més, poden afavorir el desenvolupament de patologies com la dermatitis atòpica i les erupcions cutànies.

Ens importa la teva salut

Explica’ns quin tipus d’humitat tens: humitat per condensació, humitat per capil·laritat o humitat per filtració. Tot té solució i nosaltres som grans experts en solucionar humitats! Demana’ns pressupost sense compromís.

Notícies relacionades

Contacte

Demana ara el teu pressupost sense compromís