5 tips per prevenir l’aparició d’humitats a la llar

Consells, Humitats, Sin categorizar, Tractaments

Després d’anys d’especialització en el tractament d’humitats, a Hydrotec hem pogut detectar que els problemes d’humitat es poden manifestar seguint uns patrons molt diferents entre si.

Les humitats a la llar, a més de poder causar un deteriorament de la seva estructura i suposar un greu problema de salut, s’originen per diferents causes difícils de localitzar sense l’ajuda d’un equip de professionals.

És per això que, a Hydrotec, et volem explicar 5 tips per prevenir l’aparició d’humitats a la llar:

1. Revisió de l’estructura de la casa

La humitat per filtració es un dels problemes més comuns que afecten a l’estructura d’una vivenda. La manca d’impermeabilització de les parets situades en zones com el garatge o el soterrani, comporten el deteriorament de la pintura, el revestiment o l’aparició de males olors. Les humitats per condensació i per capil·laritat, també són dues tipologies d’humitats freqüents a la llar.

Contractar una revisió periòdica de l’estructura de la casa, és bàsic per prevenir a temps possibles problemes derivats de la humitat. D’aquesta manera, un equip especialitzat podrà analitzar quin tipus de filtracions estan afectant al teu habitatge.

2. Plantes que absorveixen la humitat

Existeixen certes espècies de plantes que ajuden l’absorció de la humitat. El lliri de la pau, per exemple, és una flor que posseeix una capacitat de desintoxicació de l’aire, no requereix molta llum i absorbeix bona part de la humitat de l’ambient.

La falguera de Boston, a part de ser una de les espècies exòtiques més comunes per a la decoració de la llar, també serveix com deshumidificador natural.

Altres plantes i flors que ajuden a l’absorció de la humitat són les plantes d’aranya o les palmeres vermelles.

3. Ventila les habitacions

Un altre dels aspectes bàsics per prevenir l’aparició d’humitats a la llar és mantenir les habitacions ben ventilades, sobretot el bany i la cuina, ja que són els espais més comuns a acumular humitats.

Deixar la finestra oberta durant 10 minuts després de dutxar-nos o de cuinar, utilitzar productes de neteja amb components antibacterians o la instal·lació d’un extractor d’aire són tres de les nostres recomanacions.

4. Evita canvis bruscos de temperatura

Els canvis bruscos de temperatura entre l’exterior i l’interior de la llar també poden provocar l’aparició d’humitats. Posar la calefacció molt alta genera l’anomenat efecte de condensació quan l’aire fred de l’exterior es barreja amb el calent.

A Hydrotec recomanem mantenir una temperatura estable a la llar i la seva correcta ventilació. D’aquesta manera aconseguiràs reduir l’excés d’humitat i ajudaràs a mantenir uns nivells saludables.

5. No cobreixis les zones afectades

Tant si han aparegut taques fosques a les parets del lavabo, com si has detectat l’aparició de salnitre en alguna estada de la casa, a Hydrotec recomanem que mai intentis dissimular aquests desperfectes col·locant elements com catifes o mobles per tapar les zones afectades.

Busca assessorament professional per conèixer l’origen i soluciona el problema d’arrel perquè evitar que aquestes afectacions deteriorin altres elements de la llar.

Esperem que els nostres consells t’hagin estat útils. A Hydrotec som experts en els tractaments contra la humitat. Si tens problemes d’humitat a casa, no ho dubtis i contacta amb nosaltres i t’informarem sense compromís.

Notícies relacionades

Contacte

Demana ara el teu pressupost sense compromís